ПРЕПОРАКА: GARMIN vivoactive 4 smart часовници ››
Smart брава за Вашиот стан и канцеларија?
Danalock ›
ПОПУСТ: 5% ЗА ONLINE НАРАЧКИ ››

Банско – зимска дестинација на Балканот

Најпопуларната зимска дестинација на Балканот веќе со години е СКИ Центарот Банско во Бугарија. Оддалечено од Скопје околу 260 км, воопшто не е далеку за љубителите на зимата и зимските спортови. Се стигнува во просек за 4 часа возење.
Банско има огромен избор на Хотели и сместување, можете да изберете за секоја потреба и да резервирате преку Booking сервисот каде секојдневно се нудат и Хотели на попуст …Booking.com


Како да стигнете таму?

Bansko, 2770, Blagoevgrad, Bulgaria
Наједноставно е да внесете КООРДИНАТИ во Вашиот GARMIN #GPS

Возете директно до локација со GARMIN навигација – www.garmingps.mk
 8416579996 60370 63560Bansko is a town at the foot of the Pirin Mountains, which are part of Pirin National Park, in southwest Bulgaria. It’s a gateway to numerous ski and snowboard slopes on Todorka Peak, including the challenging Tomba run. Footpaths cross the park’s craggy alpine landscape, home to bears and wolves. The park is also known for the high-altitude Vihren Peak, with forested ridges and striking glacial lakes.

Elevation: 925 m
Weather: 1°C, Wind N at 3 km/h, 85% Humidity
Postal Code: 2770
Province (Oblast): Blagoevgrad
Population: 8,562 (Jan 2, 2011)