ПРЕПОРАКА: Каде да прошетате во Македонија ››
Промоција на Вашето место?
Navigator travel guide ›
ПОПУСТ: 5% ЗА ONLINE НАРАЧКИ ››

Category: Place

Кокино — мегалитска опсерваторија која се наоѓа во атарот на општината Старо Нагоричане, на оддалеченост од околу 75 километри од Скопје. Таа е датирана во 1800 год. п.н.е., односно раното бронзено време. Kokino is a Bronze Age archaeological site

Read more